Acil Durum Güvenlik Raporunun Hazırlanması

Firmamız , İş yerindeki çalışma ortamı, kullanılan maddeler, iş ekipmanı ve çevre şartlarını dikkate alarak;

  • Olması muhtemel acil durumları değerlendirir,
  • Çalışanları ve çalışma çevresini etkileyebilecek tüm olası acil durumları belirler,
  • Meydana gelebilecek acil durumların etkilerini önleyici ve sınırlayıcı tedbirleri alır,
  • Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak için gerekli ölçümleri ve değerlendirmeleri yapar,
  • Koruma, kurtarma, Söndürme ve ilkyardım konularında işyerinin durumuna göre, çalışanlara eğitim verir,
  • Acil durumlara hazırlanmak maksadıyla tatbikatlar yapar

Tüm bu çalışmalardan sonra öncelikle çalışanın sağlığını ve güvenliğini daha sonra çevreyi koruyan Acil Durum Planı hazırlanır.

Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelik” 02/03/2019tarihli ve 30702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin amacı, Tehlikeli maddeler içeren büyük kazaları önlemek, büyük kaza riski taşıyan tesislerde acil durumlara karşı hazırlıklı olmak, zamanında müdahale etmek, gereken tedbirleri almak, kazaların insan ve çevre üzerine etkilerini sınırlandırmaktır. Tesisler oksitleyici, patlayıcı, alevlenir, çevre için zararlı olan karışım veya müstahzarı hammadde, ürün, yan ürün, artık veya ara madde olarak bünyelerinde bulunduruyorlarsa seveso bildirim sistemine giriş yaparak beyan etmeleri gerekmektedir. Bildirim neticesinde, tesislerden alt seviyeli kuruluş olarak belirlenen tesisler “Büyük Kaza Önleme Politikası” oluşturmakla, üst seviyeli kuruluşlarda “Güvenlik Raporu” hazırlamakla yükümlüdürler.

MİM Çevre olarak, tecrübeli uzman ekibimizle; hem tesis bazında, hem de bölgesel bazda acil durum planları, BKÖP ve güvenlik raporları hazırlanmaktadır.